Wat is candida?

Wel eens gehoord van candida? Het gaat eigenlijk om de aandoening candidiasis, maar is daar eigenlijk een afkorting voor. Zo kun je dat zien. Het wordt veroorzaakt door een gist die zich omzet in een schimmel bij mensen.

gezond etenDe gist die overigens candida albicans heet, is bij alle mensen van nature aanwezig op de huiden de darmen. Bij sommige mensen zet het zich door tot een schimmelinfectie. Niet bij iedereen dus. Bij deze mensen waar het zich wel tot een schimmelinfectie zal leiden, zijn vaak de mensen die een wat zwakker immuunsysteem hebben. Dat kan natuurlijk diverse redenen hebben.

Gist bij iedereen aanwezig

Zoals gezegd is de gist dus bij iedereen aanwezig in de darmen. Zodra de darmen uit balans raken kan de gist zich gaan omzetten naar een schimmel. Via het bloed komt deze schimmelinfectie vervolgens op andere delen van het lichaam. We hadden het eerder al over een verstoorde balans in de darmen. Soms zal een arts 250 mg terbinafine voorschrijven. Dit kan diverse oorzaken hebben, maar een hoog alcohol gebruik en langdurig met stress te kampen hebben kan hieraan bijdragen. Het is natuurlijk altijd een goed idee om de alcohol consumptie in de hand te houden en te zorgen voor voldoende ontspanning, maar wanneer iemand met candida te maken heeft is dit helemaal belangrijk om de klachten zo snel mogelijk te verminderen.

Het is altijd belangrijk om bij het vermoeden van candida contact met een arts op te nemen. Dit artikel bevat geen medisch advies.

 

 

 

Comments are closed.