Stoppen met roken tips om je gezondheid te verbeteren

Roken is slecht voor de gezondheid. Dat is inmiddels wel algemeen bekend. Toch is het iets dat veel mensen blijven doen. En dagelijks beginnen ook weer nieuwe mensen. In dit artikel meer over het stoppen met roken. Want dat is nog zo gemakkelijk niet!

stoppen met roken tipsEen sigaretje roken is voor bepaalde mensen het meest goede begin van de dag. Even ontwaken onder het genot van een peuk met een bakje koffie. Het lijkt mij een soort ritueel. De gezondheid wordt wel flink aangetast door het roken. Vooral de longen krijgen het zwaar te verduren, maar ook de weerstand verzwakt. De kans dat men ziek wordt is dus ook groter als er gerookt wordt. Als men jaren heeft gerookt, dan is het vervelend om hier weer van af te raken. Verslaafd zijn aan iets is natuurlijk nooit prettig. Roken is een zeer hardnekkige verslaving.

De gezondheid van iemand die stopt met roken kan met sprongen vooruit gaan. Dat rokers vaak hun slechte gewoonte willen afkappen is duidelijk, toch blijft het vaak moeilijk dit te bereiken. Elke keer komen ze weer in de verleiding en dit weerstand vereist veel doorzettingsvermogen. De stoppende roker heeft in ieder geval voldoende hulp beschikbaar. Nicotine pleisters en kauwgom zijn waarschijnlijk wel de meest bekend manieren om te stoppen. Cold-turkey stoppen is natuurlijk ook een optie. Daarnaast is er het middel Champix dat soms gebruikt wordt. Het lukt veel rokers ook best wel om te stoppen met roken, maar soms is er een terugval te merken. Volhouden na heet stoppen is waarschijnlijk het meest uitdagend.

Comments are closed.