Regelmatige controle zorgt dat uw tanden langer gezond blijven

Alhoewel het niet erg populair is, is het enorm belangrijk om zo nu en dan eens een bezoekje aan uw tandarts te brengen. Goede controle van uw gebit kan ervoor zorgen dat uw tanden veel langer gezond blijven.

Natuurlijk is het de bedoeling dat u dagelijks uw tanden poetst. Dit is erg belangrijk. Daarnaast is het ook van belang om minimaal 1 keer per jaar een routine controle uit te laten voeren bij de tandarts Antwerpen. Soms kan dit worden gecombineerd met een bezoek aan de mondhygiënist. Uw mond wordt dan direct gereinigd. U kunt er dan weer even tegenaan.

Nieuwe woonplaats? Direct een tandarts zoeken

Maak direct een afspraak bij een tandarts in uw nieuwe woonplaats..

Maak direct een afspraak bij een tandarts in uw nieuwe woonplaats..

Als u pas in een nieuwe woonplaats bent komen wonen is het belangrijk om direct een tandarts te vinden. Sommige praktijken nemen echter geen nieuwe patiënten meer aan. Ze zitten volgeboekt. Ook zullen bepaalde tandarts praktijken u enkel als patiënt aannemen op het moment dat u binnen een bepaald postcode gebied bent. Het is dus belangrijk om de website van de praktijk eens grondig te doorzoeken.

Deze informatie wordt in veel gevallen op de site vermeldt. Als u voor het eerst bij een praktijk komt, dan is het belangrijk om alle gegevens van uw verzekering te vermelden. Vaak zult u een formulier moeten invullen waarop u deze informatie kwijt kunt. Belangrijk is om alles goed in te vullen zodat de tandarts de gegevens goed aan uw verzekeraar door kan geven.

Tijdens een controle bij de tandarts zal er grondig worden gekeken naar uw tanden. Ook zal er gevraagd worden of er nog bepaalde klachten in de mond zijn. De tandarts controleert op gaatjes en bijvoorbeeld ook op tandsteen. Mocht er een gaatje in uw tanden zitten, zal de tandarts een nieuwe afspraak met u inplannen. Deze nieuwe afspraak voor het vullen van uw gaatje zal wat minder prettig zijn. Vaak kunt u om een verdoving vragen, zo heeft u minder last van de pijn.

Comments are closed.