Gebruik van motion design bij video voor bedrijf

Er zijn tegenwoordig steeds meer bedrijven die de kracht van video beginnen in te zien. Dat is ook niet zo vreemd, want alle mensen hebben steeds meer mogelijkheden om video’s te bekijken. Denk natuurlijk aan de laptop, maar ook de telefoon en tablet is een manier om de video te bekijken. Een video kan heel goed worden gebruikt voor een bedrijf.

Daar zijn vele toepassingen voor te bedenken. Met een techniek die motion design heet kunnen hele mooie animatievideo’s worden gebruikt. Het grote voordeel hiervan is dat er geen cameraploeg meer nodig is om de video op te nemen. Alles gaat digitaal. In dit artikel vertellen we je er meer over.

Wat is een animatievideo eigenlijk?

We zijn natuurlijk al jaren bekend met video, je hoeft de televisie maar aan te zetten en je kunt bewegende beelden zien. Bij traditionele video’s is er een cameraploeg die de beelden schiet, deze beelden worden vervolgens bewerkt en uiteindelijk komt daar dan een productie uit voort. Maar met een animatievideo is dit een stuk eenvoudiger. Met de techniek motion design kan de volledige video gemaakt worden met speciale software op de computer. Dat scheelt heel erg veel tijd en geld. Daarom maakt dit het een interessante model voor bedrijven die nog niets met video doen. Het is relatief laagdrempelig en levert zeer leuke beelden op.

Voorbeelden van motion design

Een video kan door vrijwel ieder bedrijf worden ingezet, we geven hier een kort voorbeeld van een tandarts. In de wachtruimte kan er bijvoorbeeld een video worden gemaakt die uitlegt hoe de behandeling van de tandarts zal gaan verlopen. Hiermee zal de patiënt beter voorbereid worden en eventuele angsten voor de tandarts kunnen hiermee worden verminderd. De animatievideo kan geheel digitaal gemaakt worden en de dit geeft een speels effect.

Comments are closed.